Tenisz Fellegvár Zuglóban

Hét évvel ezelőtt indult útjára a Pillangó Parkban a tenisz élet. Előtte is volt ott mozgás, csak töredezett, baleset veszélyes bitumenpályán, rogyadozó kerítéssel és öltözési, mosdási lehetőségek nélkül. Egy fiatal, dinamikus vállalkozó szakmai csapat szerezte meg a bérleti jogot és kezdett alkotni. A Pillangó SE Tenisz Klub Monostori Tamás, elnök és Beregszászy Csaba szakmai irányításával rendkívülinek mondható fejlődést mutattak az elmúlt 7 évben, példát mutatva a professzionális koncepcióval indult és alázatos szakmai munkával véghez vitt produktumról.

Az ország egyik legnagyobb tenisz utánpótlás bázisát hozták létre, 350 gyermek sportol itt hetente. E gyermekszám mellett az is példa adó, hogy 180 gyermek ingyen kap oktatást. 30 versenyzőjük van, akikből 2 fő korosztályos válogatott keret tagságig jutott.

A park közepén álló létesítményben számos fejlesztést valósítottak meg, kulturált parkolót építettek, modern salakos pálya létesült világítással, konténer öltözők, mosdók készültek és hamarosan 30 milliós fejlesztéssel klubházat építenek. Minden eddigit 100% saját forrásból valósítottak meg!

Kiváló szakmai kapcsolatot építettek ki a környező iskolákkal, így a Sylvester János Református Gimnázium, a Jókai Mór, a Városligeti, a Kaffka Margit és a Hunyadi János Általános Iskolákkal és a mindennapos testnevelés keretében rendszeres oktatásban részesítik a diákokat.

A klub programjaiban jelentős szerepet kapott a speciális figyelmet igénylő, hátrányos helyzetű gyermekek oktatása is, a klub tagja a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségnek is. Sárosi Balázs nevű versenyzőjük második lett a Speciális Olimpiai Európa Bajnokságon.

2010 óta a Pillangó Teniszklub képviseli a tenisz sportágat Budapesten a Nagy Sportágválasztó rendezvényen is.

 

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.