ZUGLÓI GYERMEKTÁBOR

2016-tól kezdődően Budapest Főváros XIV. kerületének, Zugló Önkormányzatának megbízásából a soltvadkerti gyermektábort cégünk üzemelteti. A ZUGLÓI GYERMEKTÁBOR az Alföldön, Soltvadkerten található a Vadkerti-tó közelében (Tavirózsa utca 2.), a helyi strandtól alig párszáz méterre (“a piros háztetős ház”). Már az 1970-es években is diákparadicsom volt, de akkor még sátorban aludtak a gyerekek.

Ma már a táborhelyen 4 altáborban összesen 7 db kőház és 14 db faház áll a vendégek rendelkezésére (ebből 1 faház fűthető az 1-es altáborban, a kőházak és vizesblokkok mind fűthetők):

 1. altábor (70 férőhely): 3 db 4 szobás kőház és 1 db 2 szobás fűthető faház
 2. altábor (90 férőhely): 4 db 4 szobás kőház és 1 db nagy teraszos faház 2 szobával
 3. altábor (60 férőhely): 6 db 2 szobás faház
 4. altábor (60 férőhely): 6 db 2 szobás faház

Minden lakóegység külön zárható és két nagy vizesblokk áll a táborozók, vendégek rendelkezésére. Szobáink egységesen 5 személyesek, 2 db 2 személyes emeletes ággyal és egy szimpla ággyal vagy kanapéval felszereltek. Maximális kapacitás a négy altáborban: 280 fő.

A hangulatos, füves-fás területen sportolási lehetőségek (foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, különböző kidobók, sorversenyek, asztalitenisz, csocsó, „pokróc-labda”), tűzrakó hely, szabadtéri színpad, kerti székek, asztalok, lócák várják a vendégeket. Külön épületben a konyhai személyzet segítségével melegítő- és tálalókonyha, valamint egy 120 férőhelyes étkező is rendelkezésre áll.

Korlátozott számban lehet személygépkocsival parkolni a tábor kavicsos borítású területén, valamint a tábor előtt és mellette, az oldalsó szomszédos utcában.

Egyéb szolgáltatások, kikapcsolódási lehetőségek:

 • Rendezvénysátor (250 nm területű, ponyvával teljesen körbe keríthető / zárható)
 • Egyeztetést követően tűzrakáshoz, bográcsozáshoz tűzifa igényelhető
 • Tábor területén hangosítás (születés- és névnapi köszöntések, ébresztő és takarodó, valamint étkezésekre felhívó zenék stb.)
 • Tó körüli séta, tanösvénnyel, magaslessel
 • Tavirózsa családi fitnesz és kalandpark
 • Soltvadkert a bor és a fagylalt városa: két híres cukrászda (Szent Korona, Bianco-Nero) is található a közelben. Felnőtt csoportok meglátogathatják a helyi Borházakat, ahol alföldi borokat és kiváló pálinkákat is kóstolhatnak.
 • Kiskőrös 10 km-re (látnivalók: Petőfi Emlékház, főtér, gyógyfürdő stb.)
 • A közelben Kecskemét és Szeged városai megannyi látványossággal, Kiskunmajsa pedig gyógyfürdővel várja a vendégeket

 

Sokak számára nosztalgikus a helyszín, mely a zuglói óvodások, általános iskolások, középiskolások, de a felnőttek számára is felejthetetlen élményeket tud nyújtani.
Fő tevékenységünk a táboroztatás mellett: sikeres csapatépítő tréningeket, autós, motoros és rock fesztiválokat, tánc- és sporttáborokat, edzőtáborokat, egyházi táborokat is rendeztünk illetve vendégül láttunk az elmúlt években. A nyári hónapok (tanítási szünet) a főszezon; előtte tavasszal és utána ősszel egyéb zuglói vagy nem zuglói vendégcsoportokat is szívesen várunk a táborunkba.

Vendégeinket, táborozóinkat Szűcs József „Hozé” táborvezető fogadja majd lelkes munkatársaival, aki a „SOTYA-Tábor” szíve, feje, lelke és központi alakja lesz. 😊

Egyedi kérés esetén: „A lehetetlent szinte azonnal megoldjuk, a csodára egy picit várni kell.” 😉

További információk és aktuális bejegyzések a SOLTVADKERT menüpont alatt találhatók.