Versenysport

ZUGLÓI SASOK SE

1998-ban alakult klub azzal a céllal, hogy a kosárlabdát szerető gyerekeknek szervezett keretek között sportolási lehetőséget biztosítson. Az előkészítő csoportok (alsó tagozatos fiúk és lányok), valamint az U11, U12, U14, U18 korosztályok csapatai XIV. kerületi iskolákban tanulják meg a sportág alapjait Ronkay László szakmai irányításával. Az NB II-es férfi csapatban több saját nevelésű felnőttjátékos is szerepel, illetve a tehetséges junioroknak is fejlődési lehetőséget kínál.

Székhely: 1145 Budapest, Columbus utca 54/b.
E-mail: info@zugloisasok.hu
Bővebb infok, edzéslehetőségek: www.zugloisasok.hu

 

BUDAPESTI ATLÉTIKAI KLUB

A zuglói klub eredetileg 1900-ban alakult az MTK-ból kivált atlétákból és szép sikereket értek el régen, jelentős szerepet játszottak a főváros sportéletében. Az egyesület komoly atlétikai és birkózó szakosztályt is működtetett, sőt a nemzetközi birkózó szövetség megalapításában is közreműködött. Sajnos 1947-ben megszűnt, de az új korszak 2018-ban elkezdődött. Az újraalakult egyesület célja az amatőr sportértékek megőrzése és az integrált sportegyesületi modell létrehozása volt. Jelenleg BLSZ II. osztályban szerepel a felnőtt nagypályás labdarúgó csapat és NB II-es a futsal csapatuk.

Székhely: 1149 Budapest, Répásy utca 10.
Bővebb infok: budapestiak.hu

 

BUDAPEST HEROES SPORTEGYESÜLET

Az egyesületet 2016-ban alapították eredetileg azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsanak felnőtteknek a rendszeres edzésre és versenyzésre. Jelenleg két szakosztályuk van, melyből az egyik a repülő korong (közismertebb nevén „frizbi”) sportágakat tömörítő Heroes Flying Disc, amely a Magyar Repülő Korong Szövetség tagja. Az utánpótlásképzés zuglói általános iskolákban zajlik, a Magyar Nemzeti Bajnokságban a hazai meccseiket Zuglóban játszák.

Székhelye: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 55.
E-mail: info@heroesfd.hu
Bővebb infok: https://heroesfd.hu/

 

 

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG (MGYSZ)

A szövetséget 1924-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja, fejlessze és népszerűsítse a gyeplabdázást Magyarországon. Szervezik a szabadtéri és terembajnokságokat, valamint koordinálják a nemzeti válogatottak felkészüléseit. A szakszövetséget alkotó csapatok közül többen is Zuglóban, a Varga Zoltán Sportpályán tartják az edzéseiket felnőtt és utánpótlás korosztályú csapataik számára, illetve ugyanitt biztosítják a “hazai pályát” több csapat bajnoki meccsének is.

Bővebb info: www.hockey.hu

 

 

MAGYAR TESTGYAKORLÓK KÖRE SPORTEGYESÜLET (MTK)

Az 1888-ban alapított egyesület sportolói számos nemzetközi sportsikert értek el, többek között az olimpiákon eddig (2021) 39 arany-, 35 ezüst-, és 28 bronzérmet nyertek, a különböző sportágak világbajnokságain 189 arany-, 157 ezüst- és 130 bronzérmet szereztek és az Európa-bajnokságokról 99 arany-, 103 ezüst-, és 84 bronzérmet hoztak haza.
Összesen 26 szakosztály (többek között asztalitenisz, atlétika, bridzs, cselgáncs, E-Sport, evezés, kajak-kenu, karate, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, ritmikus gimnasztika, röplabda, rövidpályás gyorskorcsolya, sakk, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás, valamint sportakadémiák) várja a sportolni vágyó fiatalokat.
Zuglóban a Lantos Mihály Sportközpontban (1149 Budapest, Rákospatak utca 13-27.) található az Atlétikai Központ, a Küzdősport Centrum, a Szőcs Bertalan Vívóközpont és egy multifunkcionális rendezvénycsarnok. A létesítményben hétköznapokon reggel 7:00 – 9:00 óra között a XIV. kerületi lakosok ingyenesen használhatják a rekortán futópályát a megadott házirend szerint.

Bővebb infok: www.mtk.hu
E-mail: mtk@mtk1888.hu

Az MTK Budapest Labdarúgó szakosztály és az MTK Hungária női labdarúgó szakosztály, valamint a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia egyes utánpótlás korosztályos csapatai Zuglóban is tartanak edzéseket. Érdeklődni lehet: Kovács Zoltán utánpótlás menedzsernél (kovacs.zoltan@mtkbudapest.hu) és Pinczi Anita (pinczi.anita@mtkbudapest.hu) női labdarúgás szakágvezetőnél.

 

ZUGLÓI MEDVÉK SE

Jelenleg BLSZ II. osztályú labdarúgó csapat, mely fiatal kora ellenére fokozatosan egyre magasabb szinten játszik, hiszen két szezon alatt két osztályt lépett feljebb. Az egyesület minden tagja (játékosok, szakmai stáb, vezetőség) egy baráti társaságot alkot, ez az összetartozás segíti és motiválja a csapatot, hogy minél jobb eredményeket érjenek el.

Székhely: 1141 Budapest, Miskolci u. 35.
E-mail: zugloimedvek@gmail.com

Bővebb infok: https://zugloimedvek.hu/

 

BUDAPESTI VASUTAS SPORT CLUB (BVSC-ZUGLÓ)

A patinás sportklub 14 szakosztálya kínál sportolási lehetőséget, továbbá egyéb szolgáltatásokkal is áll a vendégek részére, mint például rendezvényszervezés, buborékfoci, aqua-fitnesz, sportbisztró, uszoda, úszásoktatás, sportóvoda, konditerem, teniszpálya bérlés.

Székhely: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.
E-mail: info@bvsc.hu

Szakosztályok és elérhetőségeik:
– Asztalitenisz: asztalitenisz@bvsc.hu
– Birkózás: Tatai u. 85. -BVSC-Birkózó Edzőközpont, illes.gergely@bvsc.hu
– Karate: Baráth Kata, irodavezető -+361 251 1718; +36 30 618 7100
– Kerékpár: Szakosztályvezető Pataki Ibolya, bvscsuli@t-online.hu
– Kézilabda: Kapcsolattartó Tollingász Nóra, szakosztályvezető tollingasz.nora@bvsc.hu
– Labdarúgás: „Közép” szekcióvezető Bükszegi Zoltán – bukszegi.zoltan@bvsc.hu; „Kis” szekcióvezető Német György – nemet.gyorgy@bvsc.hu; női szakágvezető Steer Ferenc – steer.ferenc@bvsc.hu
– Műugrás: bvscmuugras@gmail.com
– Röplabda: roplabda@bvsc.hu
– A Szabadidő-Wellness szakosztály célja és feladatai között ugyan nem szerepel a versenysport, inkább a különböző társadalmi rétegek összes korosztálya számára kínál sportolási lehetőséget. Kapcsolattartó Janek György: gyjanek@gmail.com
– Szinkronúszás: bvscszinkron@gmail.com
– Tenisz: a pályák 2 helyszínen vannak (1143 Bp., Tatai út 79-85. és a Szőnyi úton), kapcsolat, pályafoglalás: bvsc.tataiut@gmail.com; bvsc.szonyiut@gmail.com
– Úszás: bvscswimming@gmail.com
– Vívás: vivas@bvsc.hu
– Vízilabda: bvsc@waterpolo.hu
Bővebb infok: www.bvsc.hu

 

KÖZPONTI SPORT- ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET (KSI)

A XIV. kerület „sport szívében” fekvő intézmény a KSI SE központja! Az egyesület 10 szakosztálya a zuglói központjában tartja az edzéseket (atlétika, asztalitenisz, jégkorong, judo, kerékpár, kézilabda, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, torna).

Székhely: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
E-mail: ksi@ksi.hu
Bővebb infok, edzéslehetőségek: https://ksi.hu/szakosztalyok

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.