Versenysport

ZUGLÓI SASOK SE

1998-ban alakult klub azzal a céllal, hogy a kosárlabdát szerető gyerekeknek szervezett keretek között sportolási lehetőséget biztosítson. Az előkészítő csoportok (alsó tagozatos fiúk és lányok), valamint az U11, U12, U14, U18 korosztályok csapatai XIV. kerületi iskolákban tanulják meg a sportág alapjait Ronkay László szakmai irányításával. Az NB II-es csapatban több saját nevelésű felnőttjátékos is szerepel, illetve a tehetséges junioroknak is fejlődési lehetőséget kínál.

Székhely: 1145 Budapest, Columbus utca 54/b.
E-mail: info@zugloisasok.hu
Bővebb infok, edzéslehetőségek: www.zugloisasok.hu

 

BUDAPESTI ATLÉTIKAI KLUB

A zuglói klub eredetileg 1900-ban alakult az MTK-ból kivált atlétákból és szép sikereket értek el régen, jelentős szerepet játszottak a főváros sportéletében. Az egyesület komoly atlétikai és birkózó szakosztályt is működtetett, sőt a nemzetközi birkózó szövetség megalapításában is közreműködött. Sajnos 1947-ben megszűnt, de az új korszak 2018-ban elkezdődött. Az újraalakult egyesület célja az amatőr sportértékek megőrzése és az integrált sportegyesületi modell létrehozása volt. Jelenleg BLSZ III. osztályban szerepel a felnőtt nagypályás labdarúgó csapat és NB II-es a futsal csapatuk.

Székhely: 1149 Budapest, Répásy utca 10.
Bővebb infok: www.budapestiak.hu

 

BUDAPEST HEROES SPORTEGYESÜLET

Az egyesületet 2016-ban alapították eredetileg azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsanak felnőtteknek a rendszeres edzésre és versenyzésre. Jelenleg két szakosztályuk van, melyből az egyik a repülő korong (közismertebb nevén „frizbi”) sportágakat tömörítő Heroes Flying Disc, amely a Magyar Repülő Korong Szövetség tagja. Az utánpótlásképzés zuglói általános iskolákban zajlik, a Magyar Nemzeti Bajnokságban a hazai meccseiket Zuglóban játszák.

Székhelye: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 55.
E-mail: info@heroesfd.hu
Bővebb infok: https://heroesfd.hu/

 

ZUGLÓI MEDVÉK SE

BLSZ III. osztályú labdarúgó csapat, mely fiatal kora ellenére fokozatosan egyre magasabb szinten játszik.

Székhely: 1141 Budapest, Miskolci u. 35.
E-mail: zugloimedvek@gmail.com

 

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG (MGYSZ)

A szövetséget 1924-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja, fejlessze és népszerűsítse a gyeplabdázást Magyarországon. Szervezik a szabadtéri és terembajnokságokat, valamint koordinálják a nemzeti válogatottak felkészüléseit. A szakszövetséget alkotó csapatok közül többen is Zuglóban, a Varga Zoltán Sportpályán tartják az edzéseiket, illetve játszák bajnoki meccseiket.

Bővebb info: www.hockey.hu

 

MAGYAR TESTGYAKORLÓK KÖRE SPORTEGYESÜLET (MTK)

Az 1888-ban alapított egyesület sportolói számos nemzetközi sportsikert értek el, többek között az olimpiákon eddig (2021) 39 arany-, 35 ezüst-, és 28 bronzérmet nyertek, a különböző sportágak világbajnokságain 189 arany-, 157 ezüst- és 130 bronzérmet szereztek és az Európa-bajnokságokról 99 arany-, 103 ezüst-, és 84 bronzérmet hoztak haza.
Összesen 26 szakosztály (többek között asztalitenisz, atlétika, bridzs, cselgáncs, E-Sport, evezés, kajak-kenu, karate, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, ritmikus gimnasztika, röplabda, rövidpályás gyorskorcsolya, sakk, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás, valamint sportakadémiák) várja a sportolni vágyó fiatalokat.
Zuglóban a Lantos Mihály Sportközpontban (1149 Budapest, Rákospatak utca 13-27.) található az Atlétikai Központ, a Küzdősport Centrum, a Szőcs Bertalan Vívóközpont és egy multifunkcionális rendezvénycsarnok. A létesítményben hétköznapokon reggel 7-9 óra között a XIV. kerületi lakosok ingyenesen használhatják a rekortán futópályát a megadott házirend szerint.

Bővebb infok: www.mtk.hu
E-mail: mtk@mtk1888.hu
Az MTK Budapest Labdarúgó szakosztály és az MTK Hungária női labdarúgó szakosztály egyes utánpótlás korosztályos csapatai Zuglóban is tartanak edzéseket. Érdeklődni lehet: Gál Csaba (gal.csaba@mtkbudapest.hu) illetve Csopaki István (csopaki.istvan@mtkbudapest.hu)

 

BUDAPESTI VASUTAS SPORT CLUB (BVSC-ZUGLÓ)

A patinás sportklub 14 szakosztálya kínál sportolási lehetőséget, továbbá egyéb szolgáltatásokkal is áll a vendégek részére, mint például rendezvényszervezés, buborékfoci, aqua-fitnesz, sportbisztró, uszoda, úszásoktatás, sportóvoda, konditerem, teniszpálya bérlés.

Székhely: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.
E-mail: info@bvsc.hu

Szakosztályok és elérhetőségeik:
– Asztalitenisz: asztalitenisz@bvsc.hu
– Birkózás: Tatai u. 85. -BVSC-Birkózó Edzőközpont, illes.gergely@bvsc.hu
– Karate: Baráth Kata, irodavezető -+361 251 1718; +36 30 618 7100
– Kerékpár: Szakosztályvezető Pataki Ibolya, bvscsuli@t-online.hu
– Kézilabda: Kapcsolattartó Tollingász Nóra, szakosztályvezető tollingasz.nora@bvsc.hu
– Labdarúgás: „Közép” szekcióvezető Bükszegi Zoltán – bukszegi.zoltan@bvsc.hu; „Kis” szekcióvezető Német György – nemet.gyorgy@bvsc.hu; női szakágvezető Steer Ferenc – steer.ferenc@bvsc.hu
– Műugrás: bvscmuugras@gmail.com
– Röplabda: roplabda@bvsc.hu
– A Szabadidő-Wellness szakosztály célja és feladatai között ugyan nem szerepel a versenysport, inkább a különböző társadalmi rétegek összes korosztálya számára kínál sportolási lehetőséget. Kapcsolattartó Janek György: gyjanek@gmail.com
– Szinkronúszás: bvscszinkron@gmail.com
– Tenisz: a pályák 2 helyszínen vannak (1143 Bp., Tatai út 79-85. és a Szőnyi úton), kapcsolat, pályafoglalás: bvsc.tataiut@gmail.com; bvsc.szonyiut@gmail.com
– Úszás: bvscswimming@gmail.com
– Vívás: vivas@bvsc.hu
– Vízilabda: bvsc@waterpolo.hu
Bővebb infok: www.bvsc.hu

 

KÖZPONTI SPORT- ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET (KSI)

A XIV. kerület „sport szívében” fekvő intézmény a KSI SE központja! Az egyesület 10 szakosztálya a zuglói központjában tartja az edzéseket (atlétika, asztalitenisz, jégkorong, judo, kerékpár, kézilabda, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, torna).

Székhely: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
E-mail: ksi@ksi.hu
Bővebb infok, edzéslehetőségek: https://ksi.hu/szakosztalyok

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.