A Berlinben zajló Öttusa Felnőtt Világbajnokságon Földházi Zsófia egyéni versenye – a hosszú sérülés miatti kihagyás következtében- gyengébben sikerült, de a női csapatversenyben dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett.

Kijelölték  az augusztus elején  az oroszországi Kazanyban sorra kerülő  úszó és  vízilabda világbajnokság résztvevőit. Zuglói versenyzők is képviselik  hazánkat a világversenyen, ami az idei év legfontosabb vizes rendezvénye lesz.

a BVSC –s úszó és vízilabda szakosztály tagjai közül

úszásban: Kapás Boglárka három versenyszámban: 400-800- és 1500 m  gyorsúszásban indul

Bernek Péter öt versenyszámban: 200-400-800-1500 m gyorsúszásban, és  200 m hátúszásban áll rajthoz

A női vízilabda csapat tagjaként Kisteleki Dóra  száll vízbe a magyar színekért.

Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára elmondta, az idén közel 40 nemzetközi sporteseményt rendez Magyarország és a jövő évben is hasonló nagyságrendben lesznek hazai rendezésű nemzetközi részvétellel szervezett versenyek. Folytatódik a Nemzeti Stadion fejlesztési Program és az olimpiai infrastruktúra-fejlesztés, amely – ha lesz olimpia, ha nem –  szükséges az elavult sportpályák, csarnokok megújítása miatt.

Azt is bejelentette, hogy a kormányzat a Rioi 2016-os Olimpián és Paralimpián eredményesen szereplő versenyzők, edzők és egyéb a felkészülésben résztvevő sportemberek számára  2 milliárd Ft eredményességi jutalmat, míg a felkészüléshez 3,1 milliárd Ft-ot biztosít.

Rátonyi Gábor