Képviselő testületi nem a Zuglói sportcsarnokra

Zuglóban régóta megfogalmazódott az igény egy sportcsarnok létesítésére, mind a verseny, mind a szabadidő, mind a diáksport részéről. A BVSC és az önkormányzat együttműködésével lehetőség nyílt egy-már meglévő BVSC területén elhelyezkedő-csarnok felújítására, és egy sportpálya létrehozására TAO támogatásból, a Kézilabda Szövetség jóváhagyásával.
Alapvetően az utánpótlás nevelés és a diáksport céljából jönne létre Zuglóban a sportcsarnok és a pálya, elsősorban a sportesemények, edzések lebonyolítása miatt. Meghatározott időintervallumban, és évente meghatározott napokon, valamint az üzemidő meghatározott mértékében kell pályáknak rendelkezésre állnia fentebb említett alapvető célok érdekében. A létesítmény 15 évig csak az alapcélokra használható fel, és jelzáloggal terhelt, tehát tovább nem adható.
A csarnok és a pálya bekerülési összege 233,5 millió Ft, az önkormányzati önrész 71,5 millió Ft lenne. A Képviselő Testület nem támogatta az előterjesztést, így a támogatásra szánt TAO pénz elúszott, nem lesz sportcsarnok továbbra sem Zuglóban. Előkerültek a szokásos érvek: inkább költsük egészségügyre, meg oktatásra,meg szociális kiadásokra a pénzt.
A másik előterjesztés,ami a BVSC-vel volt kapcsolatos,szintén nem támogatta a képviselők többsége. A BVSC-Zugló az önkormányzat tulajdonába került sportlétesítményt meghatározott bérleti díj ellenében (havi 3,2 millió Ft) üzemelteti és használja a két fél közötti szerződés értelmében. A díj ténylegesen nem kerül kifizetésre,mert a TAO támogatásból létrejött fejlesztések értéke jelenti a használati díj teljesítését. A BVSC kérése az volt,hogy az önkormányzat a 2011.évi terv. értelmében közfeladat ellátása érdekében ingyenesen adja vagyonkezelésbe a sportingatlanokat.

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.