2018-ban újabb vizes világverseny Budapesten

A Magyar Szinkronúszó Szövetség elnyerte a FINA Junior Szinkronúszó Világbajnokság rendezési jogát, így 2018-ban közel 40 ország versenyzői látogatnak el hozzánk a több kategóriában megrendezésre kerülő versenyre. Az első sportági versenyt 1989-ben rendezték meg, azóta két évenként rendeznek VB-t ebben a korosztályban.
A háromoldalú megállapodás szerint – a Fina, a Magyar Szinkronúszó Szövetség, és Budapest- megállapodása szerint a rendező fél kötelezettségei közé tartozik többek között: a rendezvény kiemelkedő biztosítása, szállás,ellátás biztosítása a csapatok delegáltjai, a FINA tagok,versenybírók,és egyéb tisztségviselők számára, helyi közlekedés ingyenes biztosítása,versenyhelyszín biztosítása, valamint dopping ellenőrzéshez szükséges infrastruktúra biztosítása. Díjtalan orvosi, illetve helyszíni elsősegély nyújtás is a szerződés részét képezi.
A szerződésnek van egy érdekes kitétele: a FINA zászlónál magasabbra egyetlen nemzet zászlaja sem kerülhet, kivétel a rendező ország zászlaja!
Az esemény 2018 július. 21-től július. 25.-ig tart majd. Az esemény költsége 86,2 millió Ft.
Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.