Sporthírek – 2017.06.14.

Szenzációs zuglói eredmények világversenyeken!

A Tbilisziben (Grúziában) zajló Felnőtt Vívó Európa Bajnokságon a női kardvívás egyéni versenyében a BVSC-s Pusztai Liza bravúros vívással bronzérmet szerzett. Ez önmagában is örömteli hír, de ha hozzávesszük, hogy egy 16 éves fruskáról van szó, még nagyobb az eredmény értéke.

Pusztai Liza idén megnyerte a Kadétok Európa bajnokságát, majd a Junior EB-n 2. lett, azután a Kadétok Világbajnokságát nyerte meg és a Junior VB –ről bronzérmet hozott haza. Páratlanul sikeres az ez évi teljesítménye, de még hátra van egy felnőtt vívó VB is.

A szintén zuglói sportlövő (a még mindössze 19 éves) Péni István élete első Felnőtt Világkupa győzelmét szerezte az Azerbajdzsáni Qabalaba, a 3×40 lövéses kisöbű szabadpuska versenyszámban. Ennek eredményeképpen kivívta a jogot az őszi Világkupa döntőben való részvételre. Péni elmondta, idei fő célja a Junior Vb-n való jó szereplés, de előtte még az érettségi a legfontosabb feladata.

A Magyar Úszószövetség a Kormánnyal, a Fővárossal közösen megpályázza a 2022-es vagy a 2024 es Rövidpályás (25 méteres) Úszó Világbajnokság rendezési jogát.
A céloknak megfelelően, minden lehetséges alkalmat ki akar használni a sportvezetés, hogy az új Vizes VB-re megépült Duna Arénában minél több világversenyt rendezzenek.

 

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.