Sporthírek – 2016.09.18.

Vizes VB Budapest: Törvényt hagytak jóvá az eseményről

Az Országgyűlés, a gazdaság és turizmus élénkítésére, a sport és szabadidős szolgáltatások színvonalának emelése, valamint a hosszútávú városrehabilitáció megvalósítása érdekében a Vizes VB nemzetközi szintű megrendezéséhez törvényt alkotott. E törvény hatálya kiterjed az épülő ingatlanokra, a rendezéssel összefüggő és kiszolgáló beruházásokra, a felújítási tevékenységükre és leszögezi: a beruházás megvalósítása kiemelten közérdek.
A törvény megszabta az épülő uszoda beruházás összes paraméterét, a parkolószámtól a beépítettség mértékén át a megengedett legnagyobb építménymagasságon keresztül zöldterületi mutatókat is. Határozatot hozott árvízvédelmi fal létrehozásáról is (lévén a Duna parton készül az uszoda) és a tizennégyezer fős ideiglenes tribün visszabontásáról, mely a későbbiekben ötezres lelátóvá szűkül.

Érdekesség: a toronyugrás céljából létesülő ugrótornyot a Duna medrében kell elhelyezni és a VB után legkésőbb kilencven nappal kell elbontani. Az óriási ugrótorony építése és használata idejére a Dunán hajózási korlátozás, illetve hajózási zárlat rendelhető el.
Fantasztikus, hogy egy világverseny megrendezésnél mi mindenre kell figyelni! Egy Vizes VB a világ egyik legnagyobb és legnézettebb sporteseménye, közel hárommilliárd néző figyeli két héten át a Budapesten a versenyeket. Ennél nagyobb reklám nem kell egy városnak, ha láttatni akarjuk a világgal! Márpedig Budapest már így is az egyik legkedveltebb turisztikai célpontja a világnak, remélhetően a 2017-es Vizes VB tovább növeli kedveltségünket és ismertségünket a világban.

 

Rátonyi Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.