Hatalmas állami támogatások BVSC-nek

2013-ban a klub még a csőd szélén állt több száz milliós tartozása volt, a létesítményei elöregedtek. A klub vezetését Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő (Zugló egy részének képviselője) az év őszén vette át és jelentős fejlesztéseket jelentett be, többek között a Laky Károly uszodában.
Mintegy 3 milliárd Ft összértékben felújították a stadion füves pályáját és emellett létrehoztak 3 új műfüves pályát is, ezek közül kettő fedettet, de a vívóterem is megszépült.  A kormány idén újabb 1,2 milliárd értékben támogatja az egyesület fejlesztését. A forrásokat csak a beruházások önrészére fordíthatják, a fennmaradó költségeket a TAO támogatásokkal fedezik. Ezáltal újabb 3 milliárd Ft értékben hajtanak végre beruházásokat. A BVSC mára az ország legdinamikusabban fejlődő egyesületévé vált. Az új forrásoknak köszönhetően fűthetővé válik a kézilabda csarnok, újjá épül a Tatai úti labdarúgó központ és a BVSC uszodában átállnak a geotermikus hőszivattyús fűtésre.
A MÁV ZRT. tulajdonában, a klub szomszédságában található terület kerül majd át a BVSC használatába, ahol a terület revitalizációját kell majd megoldani és akkor egy vagy több sportintézménnyel számolhat Zugló, hiszen ezek a vagyonelemek a területén találhatók, így a kerületet gyarapítják.

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.