Rengeteg új focipálya lesz Budapesten

A Magyar Labdarúgó Szövetség a sportág népszerűsítése, valamint a minél több rendszeres mozgást végzők érdekében új Budapesti Pályafejlesztési programot (BPP) indít el a közel jövőben .A pályák kiszolgálják majd az iskolákat, az utánpótlás nevelést,és alkalmasak lesznek a szabadidős sportolásra is. Érdekes információ: az igazolt fiatal játékosok 1/4 –e a fővárosban kergeti a labdát.
Három üteme lesz a fejlesztésnek: az első ütemben a rossz minőségű pályák felújítása, a második ütemben az öltözők és azok infrastruktúrájának fejlesztése és felújítása történik, míg harmadik ütemben az új pályák építése valósul meg. Budapesten 45 sportlétesítménynél lesznek fejlesztések, felújítások. A tervek szerint 18 új nagyméretű füves,16 nagyméretű új műfüves,és 8 60×40 m.-es műfüves pálya épül. Továbbá 33 helyszínen 8400 m2 új öltöző épül, illetve 3400 m2 öltöző felület kerül felújításra.
A következő hetek feladataként a helyszínek kiválasztására kerül sor. Az ingatlanokat ez év augusztus 31.-ig kell kiválasztani a program szerint. A Főváros és az MLSZ közötti megállapodás tartalma szerint az elkészült pályákat 15 évig csak labdarúgás sportra lehet majd használni.
A felek (Fővárosi Önkormányzat és MLSZ) a használat részleteiről együttműködési megállapodásban rendelkeznek majd.
Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.