Teniszoázis a lakótelep közepén

A hétvégén egy utánpótlás teniszversennyel egybekötve új klubházat avattak a Pillangó parkban. A minden igényt kielégítő klubházban kulturált öltözők, mosdóhelyiségek, társalgó került kialakításra. Beregszászi Csaba klubelnök évtizeddel ezelőtt látott hozzá – szinte a 0-ról – egy korszerű klub modell kialakítására és ma ott tart, hogy az ország három legjobb utánpótlás nevelő bázisának egyike!

A repedezett talajú bitumenes pálya, szakadozott és balesetveszélyes drótkerítés helyén modern, karbantartott salakos pályán, télen sátortetős fedett pályák állnak a tenisz szerelmesei rendelkezésére. Pezsgő tenisz-klubélet zajlik, ahol a 360 (!) gyermek teniszező mellett mozgássérült nyugdíjas és felnőtt teniszezők, amatőrök, versenyszerűen sportolók is megtalálják helyüket. Rengeteg kisiskolást oktatnak, élve a mindennapos testnevelés adta lehetőséggel, innen merítve az utánpótlás számára versenyzőket. Sok környékbeli iskola él is ezzel az adottsággal. A versenysportban is vannak már szép eredményeik, hiszen az ország második legjobb para versenyzője és a 16 éves fiúk országelsője is a klub tagja, számos sikeres utánpótlás versenyző mellett.

A klubelnök már jelezte, hogy már kinőtték kereteiket és szükség lenne még területre, új pályák létrehozására, mert az a cél, hogy minél többen rendszeresen sportoljanak. Igény lenne a sportra, de már nem tudják fogadni a jelentkezőket, ezért lenne létszükséglet a pályák számának bővítése. A látottak lapján, és az elért eredményeket illetve célokat tekintve érdemesek a támogatásra, jó lenne, ha az önkormányzat segítené a szabadidő hasznos eltöltésére nagyobb lehetőséget biztosító pályabővítést. Nem pénzt kérnek, hanem pályaépítésre lehetőséget. Vétek lenne nem segíteni nekik!

 

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.