Sporthírek – 2017.02.16.

A Zuglói Képviselő Testület jóváhagyta a BVSC-vel kötendő megállapodásokat, melyek a kerületi gyermekek gyógyúszási lehetőségét, illetve a nyugdíjasok és önkormányzati hivatali dolgozók egész éves ingyenes úszási lehetőségét biztosítja. Utóbbi esetben létszám korlátozás nélkül.

A Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. felméréséből kiderült, hogy a kerületben 4156, tehát közel 4200 leigazolt versenysportoló van. Legtöbben a KSI-ben, 1548-an, aztán a BVSC-ben 1350-en, a Postás SE-ben 390-en és az MTK zuglói „szekcióiban” (vívás, futball utánpótlás) 378-an sportolnak.

A vívók utánpótlás (kadét és junior) Országos Bajnokságán a kadét fiú kardozók versenyében Urbán Tamás (BVSC) míg a lányok hasonló kategóriájában Nagy Valentina (szintén BVSC) győztek. A junior fiúk párbajtőr csapatversenyében a BVSC csapata ezüstérmet szerzett.

Szófiában rendezik a karatézók kadét, junior és U 21-es kategóriákban az Európa Bajnokságot, ahol BVSC-sek is tagjai a válogatottnak: Kumite szakágban 84 kg-ban György Dániel, a kadétoknál 70 kg-ban Kapdebo Botond, míg a 70 kg-osoknál Bilisics Milán képviseli hazánkat és Zuglót.

A nemrég lebonyolított Sportlövők Országos Bajnokságán a zuglói Péni István a 10 méteres légpuska versenyszámban ezüstérmet, míg a vegyes csapatok versenyében aranyérmet szerzett.

 

Rátonyi Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.