Sporthírek – 2016.11.05.

Néhány hónapja, a Zuglóért Emlékéremmel kitüntetett Hazsik Endre nyugdíjba vonulása után egykori helyettese, Zsoldos Péter vette át na KSI irányítását. Az egyesület 1963- ban alakult és utánpótlás módszertani központként kezdte meg tevékenységét. Olyan neves edzők kezdték el a sport oktatását az egyesületben, többek között mint Gyarmati Dezső – vízilabda, Kertész Aliz – torna, Grosics Gyula – labdarúgás, vagy Iharos Sándor – atlétika.

A patinás egyesületből 7 fővel vettek részt az olimpián:

  • Mike Róbert,Vasbányai Henrik kenusok,akik a 4. helyen végeztek
  • Hidvégi Vid tornász,helyezetlen maradt
  • Földházi Zsófia öttusázó, 27. helyen végzett,
  • Egri Viktória sportlövő, 24. helyezést szerzett(18 éves )
  • Joó Abigél judós 7. helyen végzett,és Tóth Krisztián judós helyezetlenül zárt.

A klub vezetése érmet (érmeket) remélt, sajnos nem sikerült.

Nem pont ezért, de most válaszút előtt áll az egyesület: két lehetséges út van: az egyik, hogy visszatérnek a régi, csak az utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesületi forma. A másik, hogy marad a vegyes forma, az utánpótlás és felnőtt versenyzők együttes képzése. A probléma ott van, ha csak utánpótlás nevelés útjára térítik az egyesületet, akkor honnan lesz olyan erős anyagi támogatás, mint eddig, ami a felnőtt nemzetközi eredményekért járó támogatást jelentette?
A zuglói egyesület jövője nem közömbös, azonban azt is látni kell, hogy egy erős utánpótlásképző központra nagy szüksége van a magyar sportnak!

A Vízilabda Európa Kupában szerepelt az egyetlen zuglói alakulat, a BVSC férfi csapata, amely csapatsportágban az első osztályban szerepel. Sajnos se kosár-, se kézi-, se röplabda sportágban, a jégkorongban és a labdarúgásban sincs első osztályú csapata a kerületnek. Annak idején, pedig volt az NB I második helyén végző labdarúgó, röplabda, harmadik helyen végző jégkorongozó csapatunk is!

A vízilabdás fiúk jól kezdték nemzetközi szereplésüket, az Európa Kupa sorozat második selejtező köréből jutottak tovább, miután az olasz Posillippo mögött, csoportjuk második helyén végeztek, ezzel megelőzve két horvát csapatot. A POSK Split és a Mladost Zagreb csapatait. A vízilabda OB I küzdelmeinek során a hét közepén a zuglóiak a Racionet Honvéddal játszott és egy gólos vereséget szenvedett, 9-8 arányban. Ezzel egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, csoportjának 5. helyén áll a bajnokságban.
A vízilabdás lányok (szintén elitnek számít az OB I-ben), pedig a Szentes csapatát győzték le nagy fölénnyel :16-8 arányban és ezáltal a bajnokság 2. helyén állnak.

 

 

Rátonyi Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.