Sporthírek – 2016.10.10.

Erősödött a BVSC úszószakosztálya, az elmúlt héten három olimpikon és EB-VB érmes, Ifjúsági Olimpia érmes versenyző igazolt a BVSC-Zugló egyesületébe.
Verrasztó Evelyn, Verasztó Dávid és Biczó Bence írt alá a klub vezetésével a tokiói olimpiáig tartó időszakra szerződést. Bernek Péter mellett immár három másik klasszis is a Szőnyi úton szeli a habokat és remélhetőleg már a következő évi vizes VB-n is megörvendeztetik a kerületi sportrajongókat!

Az elmúlt hétvégén nyílt meg a Zuglói Civil Házban a BVSC 100 Éve című kiállítás, amely bemutatja az ezt megelőző évszázad meg a mostani eredményeket is 2011-ig feldolgozva.
Tablók, fényképek, statisztikai adatok, egyszóval maga a zuglói sporttörténelem egy nagyobbik szelete. A szakosztályok megalakulásától a nemzetközi eredményességig eljutás mozzanatai, szép pillanatai elevenednek meg az anyagban.
A kiállításon jelen volt az önkormányzat vezetősége, valamint a klub vezetésének néhány tagja és nem utolsó sorban régi edzők-versenyzők, akik kitörő örömmel üdvözölték egymást. Voltak, akik évtizedek óta nem találkoztak egymással, ezért is volt kiváló ötlet ennek a kiállításnak a létrehozása.
Az állófogadáson ment a storyzás, a nosztalgiázás, a múltidézés…

A kiállítás a Civil Házban nyitvatartási időben tekinthető meg ingyenesen.

 

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.