Futókör a Városligetben! – 2016. 07. 19.

A Városliget megújulása számos vitát váltott ki. Elsősorban politikai megfontolások vezérlik a park felújítását ellenzőket, pedig nem csak épületek létrehozása vagy a fák kivágása fog megtörténni, hanem a zöldfelületek nagysága is nőni fog, valamint megújulnak a sportpályák.

Mi több, végre modern borítású futókör is létre jön, ami páratlan értékkel bír. Ez utóbbi két sporttal kapcsolatos hír azonban nem üti át az ellenkezők ingerküszöbét, hiába ad majd teret nagy jelentőségű szabadidős tevékenységeknek a pást.

Több mint évtizede adták át-és idén újították fel a tavalyi árvíz okozta károk miatt- a Margitszigeti rekortán borítású futókört, amelyet naponta több ezren használnak – lévén, hogy nincs több ilyen a fővárosban. Azonban e pálya nagy hátránya, hogy csak fizetős parkoló használatának árán vagy BKV járattal közelíthető meg.

A két millió fős fővárosban meglévő egyetlen szabadidős, futásra egész évben alkalmas pályája mellett a Városligetben majdan megépülőre égetően szüksége van a futás kedvelőinek. A park szélein kitaposott ösvényen futnak már évtizedek óta az egészségükért futással tenni akarók, a nedves időben sárban, száraz időben, pedig keményre száradt földön.

Az információk szerint két sávos, műanyag borítású, közel 3 km hosszúságú pálya épül, amely világítással, kiszolgáló helyiségekkel, európai igényeknek megfelelő helyszín lenne, jó megközelítési lehetőségekkel.

A hozzáadott értéket jelenti majd: a Városliget közvetlen környezetében található öt iskola körülbelül kettőezerötszáz diákja számára nyújt kiváló lehetőséget a mindennapos testnevelés iskola folyosón történő kiváltására. Fogyatékos intézmények is találhatók a közelben, akiknek szintén további lehetőséget nyújt majd a pálya. (Többek között a kerekes-székes sportolók érdekében is van szükség a dupla sávra.)

Meg kell említeni azt a sok ezer fiatalt is, akik látható közelségben (BVSC-KSI-BHSE-MTK, valamint a kisegyesületek) lesznek a pályától és felkészülésükhöz tudják majd hasznosítani.

A durván háromszáz millióból létrejövő futókör több tízezer amatőr sportolónak nyújt majd rendszeres sportolási lehetőséget úgy, hogy az egyén számára pénzbe nem kerülő mozgás lehetőséget kínál!

Miután a futópálya Zugló területén jön létre, elsősorban a kerületiek számára lesz könnyen elérhető.

 

Bízom abban, hogy a pálya létrehozása megfelelő teret kap majd a médiában, a jelentőségének megfelelően.

 

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.