Nemzetközi utánpótlás futball torna Zuglóban

Immáron 3. alkalommal emlékeztek meg focitornával a zseniális labdarúgó Varga Zoltánról, aKövér Lajos utcai pályán.
Varga Zoltán többszörös Magyar Bajnok, Euró Liga győztes(akkor VVK.-nak hívták)és olimpiai bajnok volt,és kihagyhatatlan volt nem csak a Fradiból,hanem a nemzeti válogatottból is.Kora legtehetségesebb focistájaként,-mint a zsenik általában-különc lelki alkatával sokaknak csípte a szemét, főleg mindig őszinte megnyilvánulásai miatt.Nehezen értették meg őt,de mindig elismerve különleges képességeit.Sajnos az apropóját, hogy Zuglóban emlékezünk rá, az adja, hogy ezen a pályán hunyt el 2010.-ben, játék közben lett rosszul és mire a mentők kiértek, sajnos már nem tudtak rajta segíteni.
Zuglói Sport és Rendezvényszervező KFT. hatalmas munkával egy csodálatos rendezvényt hozott össze rendkívül sok illusztris vendéggel.A Reggeli megnyitón,és koszorúzáson beszédet mondott Karácsony Gergely polgármester,Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója,Takács Tibor a Fradi Hagyományőrzők klubelnöke.Az eseményt Bátki László a rendező cég ügyvezetője nyitotta meg.A tornán Zugló 5 külföldi testvér város fiataljai mellett az FTC, az MTK,az UTE,BVSC,és három másik csapat vett részt.Az első napon olyan egykori híres és kiváló Fradista focistát üdvözölhettünk,akik vagy csapattársai vagy tanítványai voltak Varga Zoltánnak . Géczi István,Juhász István,Martos
Győző,Horváth László, Havasi Mihály,Bánki József, Telek András,Szeiler József,Dragoner Attila.
A csapatok küzdelmét, a torna győzelemért járó kupát,az FTC nyerte, 2. lett az MTK,3. lett az Ikarus 4. az UTE,5. a BVSC,6 . a Cseh Opava csapata lett.

A díjátadáson újabb notabilitások jelentek meg: Duna II. Antal Ezüstcipős olimpiai bajnok,Szőke István
(a„villám” szélső)Lomnici Zoltán egykori alkotmánybíró, a labdarúgó hagyományok őrzésével megbízott alapítvány kuratóriumának elnöke. Felsoroltakon ívül számosan ott voltak azok közül is akik már a megnyitó ünnepség vendégeiként felsorolásra kerültek.
Ennyi válogatott FTC-s labdarúgó még egyik tornán sem volt jelen.Ez is jelzi,hogy Varga Zoltánra
mennyien emlékeznek kivételes képességeinek,és elért eredményeinek elisméréséül.

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.