Győri Országos Felnőtt Úszóbajnokság eredmények – 08.04

Rendkívüli sikereket ért el a BVSC úszószakosztálya az elmúlt héten Győrben megrendezett Országos Felnőtt Úszóbajnokságon. Igaz, Hosszú Katinka VB felkészülése érdekében nem vett részt a viadalokon és volt még 1-2 nevesebb hiányzó, ettől függetlenül a Zuglói úszók rendkívüli teljesítménnyel rukkoltak elő.

Az éremtáblázatot magasan megnyerve a legeredményesebb úszócsapatként szerepeltek a megszerzett 23 arany, 6 ezüst és 9 bronzéremmel.

Az érmek mellet t 3 db negyedik, 5 ötödik és 5 hatodik, 1 hetedik és 1 nyolcadik (döntős és pontszerző) helyezést szereztek.

A bajnokságokat nyert versenyzők:

Kapás Boglárka (a legeredményesebb résztvevő) – 8 arany

Bernek Péter -5 arany

 

Mellettük még váltócsapatokban aranyérmes volt:

Böszörményi Bettina (4 arany), Kardos Viktória (3 arany), Fodor Flóra (1 arany), Verebélyi Sára (1 arany), Gercsák Dóra (1 arany),Boldizsár Viktor (1 arany)

Ezüstérmesek:

Kardos Viktória (2 ezüst),Fodor Flóra (1 ezüst, Kapás Boglárka (1 ezüst), Bernek Péter (2 ezüst) Angeli Áron (1 ezüst)

Bronzérmesek:

Okos Glória (2 bronz), Kapás Boglárka (1 bronz), Böszörményi Bettina (1 bronz), Okos Áron (1 bronz), Angeli Áron (1 bronz), Boldizsár Viktor (1 bronz), Bernek Péter (1 bronz)

Az 50-es és 60-as évek hangos BVSC-s úszósikereit megismétlő teljesítmény ez, reményre okot adó előretekintés az olimpiai kvalifikáció és a 2017-es Úszó VB előtt.

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.