4 főváros utánpótlás sportversenyei

1995 óta minden évben több sportágban rendeznek versenyeket Zágráb, Pozsony, Ljubjana és Budapest között.Rotációs alapon minden évben más a rendező fél, idén Budapest került sorra. Hatalmas szervező munka előzte meg a mintegy 400 versenyző és a delegációk elhelyezését, szállítását, versenyeinek megrendezését.
Hat sportágban: az atlétikában, az asztaliteniszben, a labdarúgásban, síkfutásban, röplabdában és a kosárlabda sportágakban mérték össze erejüket a versenyzők. Versenyszámonkénti pontozással értékelték a versenyeket,és a legtöbb pontot szerző város: Budapest nyerte el idén a trófeát. A város különböző helyszínein rendezték a versenyeket és kizárólag 16 éven aluli versenyzők indulhattak. A rendezvény afféle mini próba volt, a majdani 2019-es Budapest Európa Sportfővárosa rendezvénysorozatnak, ahol a cél, hogy minden kerület azonos időpontban komoly sporteseményt rendezzen.
A verseny rendkívüli jó hangulatban sikeresen lezajlott, a sportversenyek mellett kulturális eseményeken való részvétel is színesítette a programot.

Rátonyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.